08. januar 2013

Ljubljanski Oval

Načeloma je naša spletna stran namenjena zgolj nogometnim stadionom in igriščem, vendar vam tokrat predstavljamo nekaj novega. Gre za igrišče Rugby kluba Ljubljana, za tako imenovani Oval v Stanežičah. Po drugi strani pa objekt tako in tako sodi na našo spletno stran, saj je v angleščini ragbi prav tako oblika nogometa (skupaj z ameriškim nogometom - american football in "evropskim" nogometom - association football).

V klubu so zapisali:

"Leta 1995 so igralci in prijatelji kluba z lastnimi sredstvi zgradili klubski center »Ljubljanski oval« v Stanežičah. Poleg redno vzdrževanega igrišča se lahko pohvalimo tudi s sodobno zasnovanimi klubskimi prostori (garderobe, fitnes center, sejne sobe…) in klubskim prostorom, ki je namenjen druženju igralcev, druženju ljubiteljev rugbyja in našim sponzorjem. Poleg tega je naš klubski prostor v poletnih mesecih primeren tudi za organizacijo piknikov, pri katerih imajo pri rezervaciji termina naši sponzorji prednost pred ostalimi. Vodstvo kluba se zavzema za nadaljnje razvijanje obstoječe infrastrukture in razvijanje nacionalnega centra za rugby."

V bistvu gre celo za manjši stadion, saj je ob igrišču tudi tribuna z lesenimi klopmi, ki po naši oceni sprejme okoli 300 sedečih. Sicer pa je objekt namenjen izključno ragbiju, saj nima nogometnih golov ali druge športne opreme (atletika ipd.).

Več o objektu in klubu na spletni strani: http://rugbyljubljana.si/o-klubu/o-nas/